inici.html
Sendra aconsegueix de Pastor el compromís per enllestir el projecte de tram ferroviari en ample europeu Tarragona Castellbisbal en 2 anys 

La via suposarà la connexió amb el Corredor del Mediterrani i 
permetrà enviar mercaderies al centre d’Europa en vuit hores
El senador per Tarragona, Jordi Sendra, ha aconseguit avui el 
compromís de la ministra de Foment, Ana Pastor, durant la sessió
de control al Govern a la Cambra Alta, per licitar les obres del tram 
ferroviari en ample europeu Tarragona Castellbisbal en un termini de dos anys. 
Sendra, al finalitzar la pregunta i fora de l’hemicicle, ha valorat “positivament” la decisió de la ministra Pastor de redactar aquest projecte en dos anys.  “Suposa un pas endavant que Pastor hagi decidit, un cop tingui finalitzat al juny del 2012 l’estudi informatiu, que en sis mesos es contestin les al·legacions, que en tres mesos s’enllesteixi l’estudi d’impacte ambiental i que en vuit mesos estigui redactat el projecte de licitació”.  
El senador tarragoní, durant la seva intervenció en el Ple, ha subratllat que “és absolutament prioritari” que es garanteixi la connexió ferroviària del Corredor Mediterrani amb el Port de Tarragona. 
Tal i com ha assenyalat Sendra, la unió des de Castellbisbal a la infraestructura marítima s’hauria de dur a terme en ample de via europeu a través del tram interior Roda de Barà – Reus.
Sendra ha explicat que el Port de Tarragona “és una infraestructura dinamitzadora de l’exportació, de la generació d’economia productiva i  el quart d’Espanya en trànsit de mercaderies y necessita amb urgència en ample europeu per a la millora de la seva competitivitat global”. 
Tot i el volum de negoci, ha matisat que “cada any passen de llarg milions de contenidors procedents d’Àsia que van als ports del nord d’Europa com Hamburg, Rotterdamm o Amberes”. I ha afegit que “per fer això han de donar el tomb a la península ibèrica, invertint més de tres dies en la travessia, amb els costos afegits que suposa”. 
El senador ha aclarit que “l’estalvi en els costos seria molt gran” si els contenidors poguessin entrar pels ports de la mediterrània, com el de Tarragona. I ha destacat que “per aconseguir això és precís tenir la capacitat d’enviar un tren al centre d’Europa en vuit hores i això vol dir tenir enllestit el Corredor de la Mediterrània en totes les seves connexions”.
Sendra ha subratllat que la connexió és una infraestructura “reclamada des del territori, on hi ha el polígon petroquímic més important del sud d’Europa”. En aquest sentit, ha exposat que “Basf, Dow, Bayer o Repsol serien més competitives arribant amb més rapidesa a la seva destinació amb aquesta connexió”. 
Jordi Sendra també ha indicat que “la connexió també la reclamen els operadors de la nova terminal de contenidors per assegurar el desenvolupament y creixement de la mateixa”.             “Suposo que no se li escapa”, ha dit, “que amb la que està caient hem de facilitar la tasca a qui genera economia i a qui ens ajudarà a sortir de la crisi”.http://twitter.com/home?status=http://jordisendra.cat/Jordi_Sendra/Sendra_aconsegueix_de_Pastor_el_compromis_per_licitar_el_tram_ferroviari_en_ample_europeu_Tarragona_Castellbisbal_en_2_anys.html

Comparteix